Nytt råd og nytt styre i Protestfestivalen

Nytt styre Protestfestivalen

Våren 2016 fikk Protestfestivalen nytt råd og nytt styre. Rådet ledes av 1. amanuensis Øyvind Økland, og ny styreleder er kommunalsjef Lars-Ivar Gjørv.

Nytt råd og styre skal sørge for fornyet kraft og styring for festivalen. Lars-Ivar Gjørv, Svein Hjorthaug og Belinda Bjerke utgjør nå styret i Protestfestivalen sammen med Svein Inge Olsen, som fortsatt (og selvsagt) er festivalsjef.

Styret har tatt kontroll på økonomi og strategi for festivalen og jobber nå med å skape økt forutsigbarhet for festivalen fremover.

Festivalen har demonstrert overlevelseskraft og fornyelse i mange år, det skal den fortsette med. Nå skal vi bidra med mer forutsigbarhet på drift og økonomi. Det skal vi klare, for festivalen er viktig for svært mange, og jeg er sikker på at flere vil være med bidra også økonomisk til denne upolerte juvelen av en festival. Nettopp upolert bør den forøvrig alltid være, sier styreleder Lars-Ivar Gjørv.

Det nye styret har i vår avholdt tre styremøter, og har vært operative på en rekke områder siden tiltredelsen. Det er ingen ansatte i Protestfestivalen, foruten festivalsjefen. Så sammen med en trofast og kompetent gjeng med frivillige – som sørger for gjennomføringen av festivalen og alle arrangementene, er styret også aktivt mellom styremøtene med sentrale oppgaver.

Det er vårt mål at vi snarlig skal skape forutsigbarhet for økonomi i Protestfestivalen. Hovedinntektene må komme fra institusjonelle bidragsytere, og her må sentrale myndigheter snarlig få organisert tilbake støtten til festivalen. Utover dette er det gledelig å se at også private investorer er på banen med viktige bidrag.
Takket være personlig engasjement og frivillighet – på alle plan, er det fortsatt gode utsikter for Protestfestivalen, i mange år fremover. Årets program og deltakelse er et sterkt bevis på nettopp det. Vi gleder oss til første uke i september, sier styreleder Lars-Ivar Gjørv.