12:00 SAMTALE – Samtaler fra et ekteskap

TRIZTAN-TELTET, ØVRE TORV

 

(100,- gjelder alt i teltet torsdag) Kjøp billetter

 

Vi møter kirurgen Kjetil Unneberg og kona Marianne Mjaaland som er forfatter, lege, forsker og skribent.

De to har skrevet sin livshistorie som en roman. Den handler om Maria og Konrad, som har vært gift i førti år, og som har fem barn sammen. De har hvert sitt språk og skriver fra hver sin side om det de har sammen. De to parallelle historiene er flettet i hop; slik livene deres har vært uløselig knyttet til hverandre i en uuttalt pakt, som gir leseren innsyn i en nådeløs dynamikk. Det blir tidvis hudløst om hvordan to mennesker som står hverandre nær, kommuniserer og ikke kommuniserer med hverandre.

Aftenposten beskriver historien slik: Konrad og Maria møter hver- andre på medisinstudiet i Oslo midt på 1970-tallet. Det er tiden for Club 7, kvinnefrigjøring og ml-bevegelse, løsslupne fester og sensitivitetskurs der deltakerne sitter to og to i lotusstilling og beføler hverandre i skrittet. Seksuell forløsning er det som gjelder. Sex har da også Konrad og
Maria, men ikke bare med hverandre. De må samtidig sjonglere krevende sykehusjobber og notorisk utroskap. Hver på sin kant skriver de selvutleverende dagbøker, som den andre leser i smug. Dette er oppskriften på en mørk, lidenskapelig dynamikk, der målet er å ramme motparten hardest mulig.

Marianne Mjaaland og Kjetil Unneberg

Musikalsk innslag: Hallvardson synger Kris Kristoffersons «Nobody Wins» og «Stairway to the bottom»

(100,- gjelder alt i teltet torsdag)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019