Torsdag 8. september

Sted: Kick Café

Tid: 20:00

PRISUTDELING: Skamløsprisen deles ut for første gang, i regi av organisasjonen “Sex og samfunn”

Sex og samfunn er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter. I år er de 45 år. Formålet er å arbeide for seksuelle og reproduktive rettigheter og helse. Arbeidet er forankret i prinsippet om at alle skal ha kontroll og bestemme fritt over egen kropp og seksualitet. Protestfestivalen er glad for å være vertskap for tidenes første skamløspris.

Skamløsprisen

Skamløs betyr å ikke skamme seg over noe. Synonymer til skamløs er dristig, frekk, tøff, grenseoverskridende, nonchalant, upassende og lignende. Skam kan blant annet bidra til at mennesker ikke fullt ut kan leve i tråd med sin ønskede seksualitet, enten dette innebærer identitet, orientering, preferanser, følelser eller annet som for enkelte kan virke utfordrende. Sex og samfunn ønsker å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet ved å berømme enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å løfte temaer og fjerne skam.

Formål

Skamløsprisens formål er å løfte frem enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper (utenfor Sex og samfunn) som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet. Prisen skal bidra til å øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til seksualitet. Skam og stigmatisering gjør at sider ved seksualitet kan føles vanskelig å snakke om, og med denne prisen ønsker vi å motarbeide dette. Prisen skal sørge for at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset og på den måten ønsker vi at prisen skal bidra til å fjerne skam.

Musikalsk innslag: Terje Formoe

Gå til Sex og samfunns nettside

Etter prisutdelingen blir det debatt: Skammens mange ansikter

150,- (inkl. debatt)
Kjøp billett på Ticketmaster.no