Bestselgende dansk forfatter kommer lørdag.

anne lise marstrand jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen snakker om sin siste bok lørdag kl. 13 på Laura’s Coffee Bar. Hun deltar senere på kvelden også med å fortelle om sin drøm på festivalens hovedarrangement «Jeg har en drøm».

Da boka om Hildegard kom ut skrev Dagbladets anmelder: «Hildegard von Bingen; benediktinernonne, mystiker, urtekyndig, dikter og en av svært fåkvinnelige komponister fra middelalderen. Hun har nå fått en renessanse, delvis på grunn av økt interesse for kvinner i middelalderen. Men også — ikke overraskende — til dels kuppet av New Age-bevegelsen.  Den danske forfatteren har skrevet det hun kaller en «litterær fantasi» om denne bemerkelsesverdige skikkelsen. Boka ble en bestselger i Danmark da den kom ut i 2009, og ble vinner av Weekendavisens litteraturpris. Det er fortjent. Dette er en nydelig roman, ved siden av å være mentalitetshistorie på sitt aller beste,» skriver Dagbladet.

Les mer…

Gunn Hilds sorg blir bok

Gunn Hild har lenge vært en aktiv samfunnsdebattant til tross for sin unge alder (f.1975). Hun har sagt at hun har stor tro på at den offentlige samtalen kan gjøre mennesker klokere. Det er kanskje en av grunnene til at hun har besøkt Protestfestivalen flere ganger og nå gjør det igjen. Hun står bak bloggen Arachne og har skrevet flere kronikker og artikler. Hun drømmer om et samfunn der humor … Les mer…