Jahn Otto Johansen til Protestfestivalen

I pensjonisttilværelsen hviler så visst ikke den kjente mediepersonligheten på sine laurbær. Journalisten og forfatteren Jahn Otto Johansen har satt i gang sin egen aksjon for de forfulgte og det innebærer for Johansens del, jøder, sigøynere og tatere. I noe han har kalt Minoritetsbiblioteket gir han ut tre bøker på eget selskap fordi han mener det er viktig. Protestfestivalen vil dermed føye til menneskerettsaktivist i rekken av titler den 76-årige NRK-veteranen kan smykke seg med. For mange er han kjent som livsnyter, matelsker, vinelsker og som han en gang sa: Jeg har aldri sagt nei til en vakker kvinne eller en god sigar.

Tirsdag 14. september deltar han i debatt om dommedag samt i litteraturprogram med antisemittisme som tema. Onsdagen snakker han om tatere og sigøynere.
”Opp gjennom historien har sigøynerne i Europa blitt behandlet usedvanlig ille, deres lidelseshistorie er svært blodig. Sigøynerne er blitt forfulgt på de samme premissene som jødene, fordi de var annerledes. Ikke fordi de hadde gjort seg skyldig i noe,” sa han til Dagbladet for en stund siden.

Når han nå utgir disse bøkene i tur og orden utover året er det fordi han mener det er viktig at sannheten kommer for en dag.