Bestselgende dansk forfatter kommer lørdag.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen snakker om sin siste bok lørdag kl. 13 på Laura’s Coffee Bar. Hun deltar senere på kvelden også med å fortelle om sin drøm på festivalens hovedarrangement «Jeg har en drøm».

Da boka om Hildegard kom ut skrev Dagbladets anmelder: «Hildegard von Bingen; benediktinernonne, mystiker, urtekyndig, dikter og en av svært fåkvinnelige komponister fra middelalderen. Hun har nå fått en renessanse, delvis på grunn av økt interesse for kvinner i middelalderen. Men også — ikke overraskende — til dels kuppet av New Age-bevegelsen.  Den danske forfatteren har skrevet det hun kaller en «litterær fantasi» om denne bemerkelsesverdige skikkelsen. Boka ble en bestselger i Danmark da den kom ut i 2009, og ble vinner av Weekendavisens litteraturpris. Det er fortjent. Dette er en nydelig roman, ved siden av å være mentalitetshistorie på sitt aller beste,» skriver Dagbladet.

Hun debuterte i 1998 med diktsamlingen Vandring inden ophør og har siden gitt ut ytterligere tre diktsamlinger (Rygge som djævle 1999, Vi er vejret 2001, Helikopter igen 2002) i tillegg til tre romaner (Det vi ved 2004, Konventioner 2005, Ingen 2007). Høsten 2011 utkom hennes fjerde roman Hildegard på Forlaget Press.Anne Lise Marstrand-Jørgensen mottok i 2004 Statens Kunstfonds treårige arbeidsstipend. Hun er cand.mag. i litteraturvitenskap og har siden 2004 været tilknyttet Berlingske Tidende som anmelder, først og fremst av utenlandsk, oversatt litteratur. Anne Lise bor i København.
I et intervju med Klassekampen sier hun at hun er opptatt av tro og tvil. «Jeg ville skrive en bok der det var plass til at man kan være i tvil, der det var plass til skepsis og et spørsmål om Gud fins. Jeg har selv fått avdramatisert mye av mitt forhold til tro med denne boka. Gudstro er noe som både er privat og tabubelagt, men det har blitt noe jeg har kunnet dele med andre,» sier Marstrand-Jørgensen
På sin blogg skriver hun at hun kommer med ny bok 1. oktober. Det er den selvstendige og avsluttende fortsettelse til «Hvad man ikke ved», som kom ut i fjor. Den nye boken dekker tiden fra 1975 – 1992 og har tittelen «Hvis Sandheden Skal Frem». Hun forteller at det er en lysere bok enn den forrige.
«Hvad Man Ikke Ved» som hun er aktuell handler om vår samtid. 70-tallet er tiden hun skriver fra. Boken handler om en familie som går i oppløsning på grunn av foreldrenes ønske om å følge ungdomsopprørets kjærlighets- og frihetsidealer – ikke minst den seksuelle frigjørelse. Romanen handler om forholdet mellom menn og kvinner og seksualitet gjennom generasjoner, om frihetsdrømmer og lengselen etter å høre til.
Anmelder Nils Gunder Hansen i Kristeligt Dagblad skrev om boken: «Anne Lise Marstrand-Jørgensen tager en stor udfordring op: Hun vil skrive en troværdig hvedagsroman om Danmark i ungdomsoprørets år, og det lykkes hende i eminent grad. Det er realistisk litterastur og kunstnerisk mirakel».
Vi gleder oss til å høre henne.