Kris Kristofferson til Protestfestivalen

Fredag 6. september kommer den amerikanske artisten, låtskriveren og filmstjernen Kris Kristofferson tilbake til Kristiansand, for å holde støttekonsert for Protestfestivalen.

Sist han var her, på sin 68-årsdag i 2004 ble konserten på Fønix utsolgt flere måneder på forhånd. Denne fredagen er det Havana Etc. som vil stå som arena.

Kristofferson er fylt 77 år, men det har ikke forhindret han fra å turnere verden over, slik hans gode venn Willie Nelson også gjør. Kris kommer med mange av sine velkjente sanger, hvorav noen av dem for lengst er blitt allemannseie. 1970 var det store året hans. Hans første album «Kristofferson» kom ut da, men gjennombruddet som låtskriver var kanskje enda større. Janis Joplin gikk til topps på poplistene med «Me And Bobby McGee», Sammi Smith gjorde det samme med «Help Me Make It Through the Night» og Ray Price fulgte opp med «For The Good Times». Om ikke det var nok gikk Johnny Cash til topps med «Sunday Mornin Comin Down» som ble kåret til årets countrylåt det året. Kristoffersons sanger er blitt spilt inn av et uttall artister. For å nevne noen utenom de nevnte; Elvis Presley, Bob Dylan, Jerry Lee Lewis, Frank Sinatra og Waylon Jennings. I starten av dette året kom det nyeste albumet «Feeling Mortal» som fikk gode kritikker.
Samtidig som e

n intens periode som artist og låtskriver startet fikk vennen Dennis Hopper Kris med på film. Han har i dag spilt i mer enn hundre filmer, hvorav de mest kjente er «A Star IS Born» med Barbra Streisand, «Pat Garrett & Billy The Kid» med James Coburn og Bob Dylan og Blades-trilogien med Wesley Snipes.

Kristofferson har alltid vært samfunnsengasjert. Han har blitt stemplet som kommunist og fått problemer med både platekontrakter og filmroller på grunn av dette. Da han stilte opp for Protestfestivalen for ni år siden uttalte han dette:
“Jeg støtter Protestfestivalen fordi den står for det samme jeg kjemper mot; kampen mot apati. Ikke minst i mitt land er apati grunnen til at mange som kunne gjort noe ikke gjør noe med alt det som skjer i verden i dag. Protestfestivalen arbeider for det samme som meg: Å løse problemer gjennom diskusjon, sitte ned ved et bord og snakke om ting, i stedet for å gripe til våpen. Etter 11. september håpet jeg at vi ikke skulle svare med vold, men si «Dette fungerer ikke, la oss sette oss ned sammen.» Israel/Palestina-konflikten er jo et eksempel som viser at vold ikke kan løse noe som helst “
Stedet er Havana Etcetera. Billetter på Billettservice.