Felicia Feldt og Mian Lodalen til Protestfestivalen

Felicia Feldt og Mian Lodalen til ProtestfestivalenBoken «Felicia Forsvann – I skyggen av verdens beste mamma» kom ut på norsk i fjor. Felicia beveget hele Norge da hun deltok i Skavlan der hun fortalte om oppveksten med moren, den kjente «barneoppdragelsesguru» Anna Wahlgren. Både hun og morens deltakelse i Skavlan vakte voldsomme diskusjoner.

«Felicia Feldts gjentatte forsøk på å begrave moren og gå videre er dømt til å mislykkes. For de er jo helt like,» skriver Marit Slotnæs i Morgenbladet.

Felicia er nummer tre i en søskenflokk på ni barn. Det var fire pappaer og enda flere menn. Men bare en mamma. Verdens beste mamma? I boken «Felicia Forsvann» tar hun et kraftig oppgjør med moren Anna Wahlgren – forfatter av den velkjente “Barneboka” som har vært en nordisk bestselger i flere tiår. Med Sove hele natta-kuren har hun hjulpet tusentalls foreldre til å gi barna sine en trygg, uavbrutt og tilstrekkelig nattesøvn.
Boken er en sår skildring av en barndom i skyggen av en selvopptatt mor, og hvilke spor det har satt i den voksne kvinnen.

Med seg til Protestfestivalen har Felicia fått med seg Mian Lodalen, kjent lesbisk feministikon, som introduserte ordet «flata» i Sverige. Mian skrev boken «Krummeklubbens skamlösa systrar» (Smuleklubbens skamløse søstre), om lesbisk kjærlighet. Hun har også skrevet en bok om sin far, som danner grunnlaget for at disse to damene nå står sammen på scenen. Også Mian Lodalens bok er utgitt på norsk. Hun er aktivist, forfatter og engasjert i dyrerettigheter, feminisme, inseminasjon, kvinnekamp og ellers politikk på venstresida. Hun er kjent for å ha en kvass penn og et varmt hjerte.
De to svenske kvinnene vil samtale om sine bøker, livet deres og det vil være åpent for debatt og spørsmål, «latter og tårer», som de sier.

Damene deltar på Protestfestivalen mandag 15. september, på dagen der barn og foreldre er tema. Debatt om fattige barn, og skilsmissebarn står også på programmet denne mandagen.