Hva er Protestfestivalen?

Christianssand Protestfestival

En festival mot apati og likegyldighet
– for engasjement og handling.

Debatt, samtaler, kultur og meningsbrytning.

(Nordens verdifestival) ble arrangert for første gang i Juli 2000.  Målet var å være en protest mot avmakt og likegyldighet, for engasjement og handling.

Protestfestivalen ble startet som pur galskap og vokste seg større og større hvert år.  De senere årene har festivalen gått fra lokalavisens første oppslag “la det ikke skje igjen” til å bli en maktfaktor. (Samme avis).  “Festivalen er en fantastisk blanding av litt sånne gærninger som oss og overleger og domproster” sa en lattermild Jahn Teigen, som sammen med stuntpoeten Triztan Vindtorn ble intervjuet av lokalavisen i 2006.  “Enhver festival som inviterer til debatt og tankevirksomhet er selvfølgelig viktig i en samfunnsstruktur som er glatt og overflatedyrkende,” fastslo Vindtorn.

Hensikten er at alle skal få slippe til, enten man er professor, lagerarbeider, musiker, forfatter eller overlege.  Festivalen er politisk og religiøst uavhengig og kjent som “den lille festivalen med de store spørsmålene.”  Vi bryr oss ikke med hva våre deltakere mener, men at de faktisk mener noe.

Utallige kjendiser har stilt opp i årenes løp.  Noen av dem har hevdet at det er Norges viktigste festival.  Andre har sagt det er en ære å bli invitert.  Programleder på TV Norge utropte den til Norges Kultfestival.

I 2009 stilte 41 artister opp på et jubileumsalbum, hvor 36 av låtene var nyinnspilte.  Blant artistene var Kris Kristofferson, Delbert McClinton, Åge Aleksandersen, Jan Eggum, Boygard, Anne Grethe Preus, Haddy N’Jie, Tuva Syvertsen, Claudia Scott, Jonas Fjeld og Gry Jannicke Jarlum.