Vi feirer Kris Kristofferson 80 år

Protestfestivalen feirer Kris Kristofferson 80 år

Showseminar - Kris Kristofferson 80 år

7 x 12 – Hjelp meg gjennom natta – SANGENE TIL KRIS KRISTOFFERSON

 

Tid: 24. juni 2016 kl 19.00
Sted: Håndverkeren
Rådhusgaten 15, Øvre Torv, Kristiansand, Norway

PROGRAMLEDER: PETTER NOME
Billettpris kr 190,-

19.00 KIM EIKENES synger «Sunday Mornin’ Comin Down»

19.10 Innledning v/OLE GEIR FESTE som leser tekst av SIGBJØRN NEDLAND

19.15 CD: «Falne Engler – Kris Kristofferson på norsk» – 3. verdenskrig.

19.20 SVEIN INGE OLSEN – «They Killed Him»
SANG: VIDAR FRØYSNES

Han har hatt et lidenskapelig forhold til Kristoffersons sanger siden 80-tallet. Påstår sangene reddet livet hans i mørke perioder. Har gitt ut bok om Kristofferson, arrangert tributekonserter og stått bak to plateutgivelser til ære for Kris. I de siste åra også vært personlig venn av familien. Kris har siden 2004 vært en betydelig bidragsyter til festivalen, og i 2013 ble han innlemmet som festivalens femte inspirator. Sangene, så vel som hans rolle som samfunnskritiker og fredsaktivist har inspirert mange.

19.35 KRISTIAN HAGESTAD – For The Good Times
SANG: INGER LISE STULIEN

Han er kjent som fylkeslege i Vest-Agder gjennom 24 år, men også engasjert skribent og samfunnsengasjert særlig når det gjelder forholdene i deler av Asia og Øst-Europa. Nå som pensjonist har han intensivert reisevirksomheten, men er også helt sentral i utformingen av programmet til Protestfestivalen. Fylte nylig 70 år.

19.50 BIRGITTE KLEIVSET – Me And Bobby McGee
SANG: KARI KLEIV

Birgitte er skribent og udtalt sørlending, med en sterk hang til blaude konsonanter. Birgitte er utdannet litteraturviter, og arbeider ved Universitetet i Agder som informasjonsspesialist, prosjektleder og kursholder. I fritida formidler hun om kunst, litteratur, vitenskap og musikk på sin blogg og i SoMe.

20.05 VIDAR FRØYSNES – Maybe You Heard
SANG: VIDAR FRØYSNES

Han har spilt Kris Kristofferson 60-tallet. Har opptrådt både alene, med band og med kona Mona Ida som er anerkjent billedkunstner. Han har vært næringssjef, kultursjef og plansjef, samt stabssjef hos rådmannen i Bygland. I dag er han varaordfører for Ap i kommunen. Helt siden han var ung har 61-åringen hatt et nærmere forhold til Kris Kristofferson enn de fleste. Nå er han også aktuell med å ha oversatt flere av sangene hans til «setesdalsk». Utgivelse er i komminga.

20.20 LANSERING AV ÅRETS FESTIVALPROGRAM

20.30 KIRSTI SVENNING – «In the News»
SANG: HALVI THYCAT

Trønderen Kirsti flyttet til Oslo i 1995. I hovedstaden har hun de siste ti årene vært informasjonsrådgiver på Nobels Fredssenter, men den siste tida har hun vært prosjektleder for internasjonale medier på Visit Oslo. Hun elsker byen og dens mange kulturtilbud. Hun har vært opptatt av internasjonal politikk og samfunn i flere år, kanskje ikke så rart hun har et sterkt forhold til Kristoffersons musikk og tekster.

20.45 PETTER NOME – «Don’t Let the Bastards (Get You Down)»
SANG: NINA PERNILLE MUNKGSGAARD

Mest kjent som programleder i NRK gjennom en årrekke, men de siste åra har han vært mest opptatt av kultur og forsvarlig alkoholbruk, gjennom jobben som direktør for bryggeri- og drikkevareforeningen. Før det var han kommunikasjonssjef i Flyktningehjelpen. Samfunnsengasjerte Nome har falt for både musikken og samfunnsengasjementet til Kris.

21.00 ANDERS HEGER – «Here Comes That Rainbow Again»
SANG: KIM EIKENES

Forlegger og forlagssjef i Cappelen Damm. Ble kjent som forfatter da han i 1985 skrev boka om prosessen mot Agnar Mykle, en bok som resulterte i Brageprisen. Han er spaltist i Dagsavisen og har en gang oversatt Mummitrollet til norsk. Hans siste bok fra 2012 er en biografi om Thorbjørn Egner. På Twitter, et medium han er heftig bruker av, hevdet han nylig at Kris Kristofferson er større enn Johnny Cash. Større fan finner man ikke.


21.15 STEIN ØSTBØ – «Caseys Last Ride»
SANG: VIDAR FRØYSNES

Musikkjournalist i VG og en av Norges mest profilerte anmeldere. Stemmer Østbø deg ned er det en viss sannsynlighet for at plata blir en flopp. Østbø har sterke bånd til Kristoffersons tekster og gjorde et lengre og mektig intervju med legenden for noen år siden. Østbø burde strengt tatt ikke fått lov til å være med her, da han i 1999 ifølge Erik Hillestad var den som ødela det norske konseptet «Falne Engler – Kris Kristofferson på Norsk» ved å slakte den. Både festivallederen og Sigbjørn Nedland var helt sentrale i utgivelsen. Men til tross for Østbø, Kristofferson elsket plata og siden utgivelsen har Kris holdt to støttekonserter for Protestfestivalen. Stein er tilgitt.

Kunstner: UNNI ASKELAND


LÅTSKRIVEREN, ARTISTEN og FRIHETSFORKJEMPEREN FYLLER 80

Kris Kristofferson markerer 80 år med et nytt live dobbeltalbum «Cedar Creek Sessions» som utgis 17. juni. Han vi turnere utover høsten med Willie Nelson (83). Disse to tilhører de aller fremste og kanskje de eneste virkelig store gjenlevende countrylegendene fra sin generasjon. Willie var også med da konserten «Life & Songs Of Kris Kristofferson» gikk av stabelen i Nashville i mars. Konserten skal etter planen utgis, antakelig rundt bursdagen. 80-åringen har bidratt med flere støttekonserter for festivalen.