13:30 BOK: #METOO

TRIZTAN-TELTET, ØVRE TORV

 

(100,- gjelder alt i teltet torsdag) Kjøp billetter

 

Fredrik Virtanen (SVE) forteller om boka «Uten nåde» i samtale med Sylfest Lomheim.

Fredrik Virtanen er en av Sveriges mest profilerte journalister, først og fremst som skribent i Aftonbladet og som programleder i radio og tv. I oktober 2017 ble han navngitt og hengt ut som voldtektsmann i svenske sosiale medier. Kort etter ble historien også gjengitt i tradisjonelle medier. I løpet av noen korte uker ble livet snudd på hodet. Etter 24 år i Aftonbladet fikk han sparken i desember 2017.

I et forsøk på å forstå hva som skjedde, men også for å overleve, set- ter han seg ned og skriver. Han ransaker begivenhetene, sitt eget liv, og ikke minst det som foregikk i mediene. Forfatteren levner ingen noen nåde, heller ikke seg selv. Men boka handler også om hvordan seriøse medier i løpet av noen korte uker brukte emneknaggen me- too som anledning til å kaste alle journalistiske prinsipper over bord.

«Tilfellet Virtanen må bli startskuddet på den debatten noen av oss har forsøkt å føre i flere måneder nå. Dette handler om ren og skjær ansten- dighet. Jeg forstår bare ikke hvordan det skal skje, når alle mediehus sitter i skitten eller er part i saken.» (Åsa Linderborg, kultursjef i Aftonbladet)

Fredrik Virtanen

Sylfest Lomheim

(100,- gjelder alt i teltet torsdag)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019