14:30 SAMTALE: Forfatterskap som minoritet – en form for banalitet?

TRIZTAN-TELTET, ØVRE TORV

 

(150,- inkl. alt i teltet lørdag) Kjøp billetter

 

Forfatterne Peter Sandström (FIN) og Jolin Slotte (FIN) intervjues av Unni Langås.

De svensktalende i Finland er en delvis utstøtt minoritet på fem prosent av befolkningen. De færreste finsktalende finner forstår svensk. Hvordan klarer finlandssvensker å skrive bøker når man enten må skrive for et annet land (Sverige) eller beregne at det man skriver, må oversettes til finsk? Hvor henter man inspirasjonen fra, og hvor vanskelig er det egentlig å finne lesere og tilhørere? Kan det ha noe med det den finlandssvenske forfatteren Merete Mazzarella sa da hun besøkte festivalen i 2017: Den som tilhører en minoritet blir mer språkbevisst?

Peter Sandström ble nominert til Finlandiaprisen for romanen Laudatur og vant Runebergprisen i 2017. Avisen Helsingin Sanomat sammenlignet han med Karl Ove Knausgård. Sandström er oppvokst i Nykarleby og er bosatt i Åbo i Finland. Hans nye bok «Mamma november. Åtta betraktelser» handler om familien, den enheten som verken kan velges eller velges bort.

Jolin Slotte arbeider med poesi og har lært seg å skrive på to språk. Hun har også gjort et lengre videopoesiverk. Sammen med lyrikeren Heidi von Wright driver hun lydbloggen «Om oss och omkring oss».

Peter Sandström (FIN)

Jolin Slotte (FIN)

Unni Langås

(150,- inkl. alt i teltet lørdag)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019