21:00 VALG 2019: KRISTIANSAND, DEL 1 OG DEL 2

HÅNDVERKEREN, RÅDHUSGATEN 15, ØVRE TORV

DEL 1: «Eliten» eller «folk flest»? – hvem vinner valget i Kristiansand, hvem vil bestemme mest?

Hvem blir borgermester i byen? – Skisland, Kleppe, Kristiansen eller Furre? Hvem vil knurre, hvem vil murre og hvem vil kurre?

Sørlandsnyhetene har i lang tid drevet kampanje for å få fjernet både Høyre, Arbeiderpartiet, FrP og KrF fra styringen av byen. Nils Nilsen som skriver for nettsiden, mener alle disse partiene støtter opp om en elite som har gått mot folket, når de har bestemt kunstsi- lo, bompenger og mye annet.

I realiteten er det kun Høyre, Ap eller KrF som kan få ordføreren. Høyre har hatt ordfører siden 1977, unntatt da Skisland styrte byen for KrF 2003 – 07. Arbeiderpartiet har ikke hatt ordfører siden 1947, men i år er den populære Jan Oddvar Skisland ordførerkandidat etter å ha skiftet parti. «Kristiansand har alltid vært en av Høyres sterkeste bastioner. Men til høsten kan det borgerlige flertallet glippe i den nye storkommunen,» skriver Vidar Udjus.

Mange mener årets lokalvalg kan bli det mest spennende i byen noensinne. Hva skjer med Demokratene og Vidar Kleppe, som konsekvent har gått mot de saker som har skapt mest strid? Kan Senterpartiet, som fosser frem på meningsmålingene, også få uttelling i lokalvalget? Senterpartiet som i dag samarbeider med høyrepartiene, har lovet å gå først til Arbeiderpartiet etter dette valget.

 

Debattanter:

Jan Oddvar Skisland, ordførerkandidat Ap

Vidar Kleppe, ordførerkandidat Demokratene

Jørgen Kristiansen, varaordfører i Kristiansand (KrF)

Erik Rostoft, leder av Tverrpolitisk folkeliste

Harald Furre, ordfører i Kristiansand (H)

Debattleder: Hans-Christian Vadseth

 

DEL 2: Erik Bye sa at maktmennesker hele tiden skal være der under observasjon. Trenger vi protestbevegelser mot ledende politikere og maktmennesker i Kristiansand?

Debattanter:

Oda Sofie Pettersen, leder Grønn Ungdom Agder

Helge Simonnes, forfatter og tidligere sjefsredaktør i Vårt Land

Finn Holmer Hoven, tidligere sjefsredaktør i Fædrelandsvennen

Debattleder: Hans-Christian Vadseth

Musikalsk innslag: Dag Fägerquist (SVE)

(150,- for hele kvelden)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019

[put_wpgm id=2]