13:00 FILM: Sorry brødre, det ble meg

TRIZTAN-TELTET, ØVRE TORV

 

(100,- Teltpass) Kjøp billetter

Filmen er en dokumentar om poeten hele Norge kjenner, men få vet noe om. Jan Erik Vold er mannen som ikke bare er en av Norges fremtredende poeter, ja nestor i norsk poesi, men også en samfunnsenga-sjert poet som bl.a. bruker mye av sin tid til å trekke frem andre mer glemte poeter. I kveld skal Jan Erik Vold på Protestfestivalen snakke om «blomster-barnet i norsk lyrikk», Tove Lie. Før det skal vi bli bedre kjent med Vold.

Jan Erik Vold er fortsatt aktivt med i samfunnsdebatten, diktene hans både leses og brukes, og flere år etter at han spilte inn plater med Chet Baker og Jan Garbarek, er han stadig er en svært ettertraktet performer. Men hvor kommer det store engasjementet fra, og hvorfor fortsetter han stadig å være en rullende stein? Sammen med Jan Erik Vold besøker Elsa Kvamme noen av stedene som har formet ham og verkene hans – som barn-domshjemmet på Bislett, 50-tallets jazzklubber i New York og Dagbladets redaksjon, hvor faren Ragnar Vold arbeidet som utenriksredaktør. Ikke minst blir det et gjensyn med Profil-kretsen, hvor han sammen med blant andre Dag Solstad, Einar Økland og Espen Haavardsholm skapte et vendepunkt i moderne norsk litteraturhistorie. Han møter igjen den nå 12 år gamle Nathan Eshete, som fortsatt bor i Norge, takket være den store aksjonen mot utkastelse, som også Jan Erik Vold var en del av.

«Sorry brødre, det ble meg» er en dokumentar laget i et poetisk formspråk, hvor nåtid kombineres med fortid, og dikt med biografisk materiale. Musikken er laget av Trygve Seim og jazzgruppen The Source, og foto er ved Tore Vollan (Cold Case Hammarskjøld) og Viggo Knudsen.

Utgivelsesår: 2019. Språk: Norsk. Regissør: Elsa Kvamme. Spilletid: 60 min. Ingen aldersgrense

 

(100,- Teltpass) Kjøp billetter

 

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2020