21:30 LYRIKK- & VISEKVELD: KONSERT – Benny Borg synger Erik Bye

MAX VOLUME, CLARION HOTEL ERNST, RÅDHUSGATA 2

 

(250,- for hele kvelden) Kjøp billetter

Av og med Benny Borg, basert på boken «Erik Bye» av Asbjørn Bakke

Benny Borg er Norges suverene ener på biografiske forestillinger. Han har tidligere gitt oss kritikerroste forestillinger med Cornelis Vreeswijk, Elvis, Johnny Cash og Evert Taube. Nå gir han oss historien om Erik Bye. Med respekt for Byes arv skaper Borg et portrett av den legendariske kunstneren med ord og toner. Bye står som en bauta i nyere norsk historie. Han virket som kritisk journalist, programleder i radio og TV, musiker, dikter og låtskriver; alltid på de svakes side.

Borgs hyllest til Erik Bye får utsøkt uttrykk i hans egen varme stemme og gitarspill. Han forsøker seg ikke som Bye-kopi, men skaper sitt eget musikalske rom i Byes univers. For artisten Benny Borg har livets eventyr svingt mellom vemod og glede, noe som kommer til utrykk i både det såre enkle og det lune humoristiske. Her er ingen effekter, ingen storslått scenografi, men kun Borg, gitaren og en barkrakk. Det er også alt som skal til. I upretensiøs fortellerstil byr han også opp til allsang; ikke så underlig
ettersom mange av sangene hører til den mangfoldige norske viseskatten. I løpet av forestillingen viser Benny seg som visesangeren, tekstformidleren, historiefortelleren og kort sagt som den allsidige og fleksible kunstneren han er.

Benny Borg

(250,- for hele kvelden) Kjøp billetter

 

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2020