Trond Giske kommer ikke til festivalen

Det er krevende å arrangere en festival midt i en pandemi, og festivalprogrammet har gått gjennom mange forandringer siden det trykte magasinet kom ut i juni. Kort tid før den store Bjørneboe-dagen må vi dessverre melde om den største endringen i programmet.

Trond Giske var egentlig invitert til Protestfestivalen for å delta på Bjørneboe-aftenen og skulle selv snakke om et av de moderne budene til Jens Bjørneboe.

I programmet står det at Trond Giske skulle snakke om det syvende budet: «Du skal aldri gå imot vekst, utvikling og fremgang.»

«Politiker for Arbeiderpartiet som har sittet på stortinget siden 1997, og har vært statsråd i to regjeringer. Han var utdanningsminister 2000-2001, kulturminister 2005-2009 og næringsminister 2009 – 2013. Giske er utdannet cand.mag. med mellomfag sosialøkonomi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, mellomfag i statsvitenskap. Han var en av initiativtakerne til organisasjonen Sosialdemokrater mot EU og styremedlem en periode. Giske har gitt ut bok om norsk skole og skolepolitikk. Han var under Metoo-perioden under sterkt mediepress etter varslinger og måtte gå av som nestleder i partiet. Giske er i dag gift med musiker og programleder Haddy N’Jie, og de har et barn sammen.»

Årsaken til Giskes avbud skal ikke skyldes bråket den siste tiden rundt hans potensielle kandidatur som fylkesleder i Trøndelag Ap, men av mer personlig art. Han forteller til oss at det skyldes alvorlig sykdom i familien. Vi ønsker god bedring og ser frem til et besøk av Giske ved en senere anledning.

De som har kjøpt billett til Bjørneboe-kvelden og som ønsker å refundere denne som følge av denne avlysningen, henvises til følgende bestemmelser hos Ticketmaster og Vipps.