20:00 – 9X9 MOTSTRØMSAKTIVISTENE INKL. TRIBUTE TIL BOB DYLAN

STUP, THON HOTEL NORGE, DRONNINGENS GATE 5

 

(300,- kveldspass lørdag) Kjøp billetter

Noen er så rasende på urettferdighet og skjevheter i samfunnet at de MÅ engasjere seg 110%. Vi har samlet 9 av dem. Hver av dem får 9 minutter til disposisjon.

For en stund siden skrev Knut Olav Åmås, spaltist i Aftenposten og direktør i Stiftelsen Fritt Ord om aktivister som bruker livet sitt på noe de brenner for. Han nevnte flere eksempler: «Arild Knutsen arbeider til alle døgnets timer for å hjelpe rusavhengige og familiene deres». Han sier: I årevis har jeg kjempet for at rusavhengige skal bli behandlet som mennesker og ikke som kriminelle. Liv Jessen har arbeidet for å hjelpe prostituerte i 35 år. Hun sier: De fleste prostituerte blir møtt med en kald skulder og mistenksomhet. I Norge finnes det dessverre et syn på prostituerte som en spesiell type kvinner. På grunn av stigmatisering er det få som har våget å fortelle hvordan livet er.

Iffit Quereshi har i 2018 portrettert 32 aktivister av meget ulikt slag og forteller deres historie.

Mahmood Amiry-Moghaddam kom fra Iran til Norge som flyktning i 1985 og har kastet seg inn i kampen mot dødsstraff.

 

INTRO: 20 ÅR SIDEN 9/11

Det er denne dagen 20 år siden terroren mot World Trade Center, der nesten 3000 mennesker ble drept. Generalløytnant, Fritt Ord-Prisvinner og tidligere sjef for FNs observatørstyrke i Syria og president i Røde Kors Robert Mood sier noen ord.

 

Innledning ved Knut Olav Åmås

 

Aktivistene:

 

Programleder:

Nicolay Lange-Nielsen

 

KONSERT: «Knockin’ On Dylan’s Door»

Norsk band med tilhold i Kragerø spiller utelukkende Bob Dylans musikk.

 

(300,- kveldspass lørdag) Kjøp billetter

 

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2021