21:00 DEBATT: STORTINGSVALGET

GRENSELØS BAR, RADISSON BLU CALEDONIEN HOTEL, VESTRE STRANDGATE 7

 

(250,- kveldspass tirsdag) Kjøp billetter

Er Senterpartiet blitt det nye Fremskrittspartiet? Eller tar det opp arven etter det gode, gamle Arbeiderpartiet?

Senterpartiet har fosset frem på meningsmålingene under hele koronakrisa. Alt tyder på et brakvalg for Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiet. Kan han bli statsminister? Hvordan vil en Ap/Sp-regjering endre samfunnet? Erfaringen fra tidligere skifte av regjeringer har vist at resultatet blir små endringer, fordi partiene ikke er nevneverdige forskjellige. Kan det bli annerledes denne gang?

Politisk redaktør i Nationen Anne Ekornholmen mener Senterpartiet kan ha knekt FrP-koden. Partiet ligger an til å bli ett av landets største partier, med opp mot samme oppslutning som Høyre og Arbeiderpartiet. Med Sylvi List-haug som ny leder i FrP kan valget i år bli særdeles spennende. Senterpartiet går til valg på å overta makta sammen med Arbeiderpartiet, men kan Ap stå sammen med «et nytt arbeiderparti»? På andre siden: Senterpartiet har ofte blitt sammenlignet med Fremskrittspartiet, som et populistisk parti.

Valget skulle handle om klima, men Aslak Bonde skrev i Morgenbladet i fjor sommer at valget nå på grunn av koronakrisa i stedet kan komme til å handle om arbeidsledighet. Vi spør også; hva blir de store viktige sakene for en eventuell ny regjering?

 

Debattanter:

 

Debattleder:

Anders M. Tangen

 

Musikalsk innslag:

G. Thomas

 

(250,- kveldspass tirsdag) Kjøp billetter

 

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2021