21:00 DEBATT: UT I NATUREN

CALEDONIEN HALL, RADISSON BLU CALEDONIEN HOTEL, VESTRE STRANDGATE 7

 

(250,- kveldspass torsdag) Kjøp billetter

Det nordiske, sekulariserte naturfolket – Før møtte vi Gud i naturen, men i dag drar vi ut i naturen for å erstatte en guddom.  Hva har skjedd?

Det er rapportert om økning av angst og depresjoner under koronaen. «Naturen er enkel og kraftfull, og har noe ved seg som er undervurdert. Jeg mener at vi i enda større grad bør lene oss mot den,» sier psykiater Bjarne Stubhaug i VG.

Det er sagt at Norden har blitt ei sekulær høyborg uten Gud. Sverige kalles iblant for verdens mest sekulariserte land. Medlemstallet i menigheter og kirker synker. Samtidig søker flere svensker seg ut i naturen for å finne ro og sjelefred. I Norge har vi alltid gått ut i naturen på tur, men kanskje aldri så mye som det siste året, og da i stedet for nedstengte gudstjenester. Vil vi se varige endringer?

I det brutale livet før i tida – med mer fattigdom og tidligere død – klamra man seg mer til Gud, enn vi gjør i dagens samfunn, der vi til en viss grad har avskilta Gud. Det ser ut til at jo mer penger vi har, jo mindre tror vi på gud. Den svenske forfatteren David Thurfjell har skrevet boka «Granskogsfolk» om hvordan vi har blitt et folkeslag nærmere naturen, men uten Gud. Vi fant altså naturen, da vi mista Gud. Det kan høres underlig ut; men naturen, der mange kommer nærmere Gud, har blitt en arena vi drar til for å finne en erstatning for Gud.

 

Debattanter:

 

Debattleder:

Astrid Dalehaug Norheim

 

Musikalsk innslag: Elisabeth Sæth

(250,- kveldspass torsdag) Kjøp billetter

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2021