14:00 SAMTALE: SOLIDARITET I INDIVIDUALISMENS TID

6. SEPTEMBER KL. 14:00, TRIZTAN-TELTET, JENS BJØRNEBOES PLASS

 

(150,- teltpass tirsdag) Kjøp billetter

Hvis vi alle er individualister, hvordan kan vi da tenke kollektivt?

I boka «Vi är alle individualister» sporer Jesper Ahlin Marceta ideen om individualismen tilbake til 1700-tallets amerikanske og franske frihetsrevolusjoner. Sverige regnes i dag ofte som ett av verdens mest individualistiske land. Her anses hvert individ å eie en ukrenkbar rett til å forme sitt liv uten hensyn til kollektivet. Religion, kultur, til og med familien, har verdi bare så lenge de er resultat av det adskilte individets frie vilje. Men hva innebærer egentlig et individualistisk menneskesyn? Hvordan forholder det seg til verdier som frihet og rettferdighet? Kan det forsvares?

Magnus Malm skriver i sin siste bok at «når hver og en lever i sitt eget univers av «sannhet», og vi ikke lenger samtaler om hvordan våre ulike kart stemmer med det felles terrenget, da gjenstår til slutt bare volden som verktøy for å håndtere ulikheter».

Til denne samtalen har vi invitert norske meningsytrere for å snakke om individualisme her i landet. Nærmer vi oss Sverige? Er det i så fall en bra eller en dårlig utvikling?

En samtale mellom

Ledet av:

Cecilie Hoxmark.

 

(150,- teltpass tirsdag) Kjøp billetter

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2022

[put_wpgm id=5]