Sentralt på Sidelinjen: Det beste fra Gateavisa 1970 til 1986.

Audun Engh er redaktør av en bok som skal utkomme på Vega Forlag i august 2018, med et utvalg av de beste artiklene fra Gateavisa 1970 til 1986.

Gateavisas røtter er plantet i motkultur og anarkisme. Avisa så dagens lys i 1970 som to stensilerte ark om boligsituasjonen i Oslo. Etter hvert ble avisen distribuert over hele landet som månedlig publikasjon. En topp ble nådd i mai 1978 med 20 000
trykte aviser. Avisa er uten klare forbindelser til etablerte politiske partier og har siden oppstarten gjort narr av autoritære og puritanske tendenser. Den har fungert som radikal, frihetsbejagende støymaskin i en ellers sedat norsk samfunnsdebatt. Til forskjell fra andre norske medier i Norge var Gateavisa tidlig ute med å støtte homofiles rettigheter, tale for legalisering av cannabis og pornografi , samt ta opp en serie andre tabubelagte temaer.

Protestfestivalen mener det er viktig som en verdifestival å ha åpne dører til det som rører seg i samfunnet. Derfor slipper vi til både den kristne avisa Dagen og Gateavisa.

Etter å ha ligger brakk i noen år, starter gateavisa opp igjen med ny utgave og ny redaksjon i september.

(100,- inkludert minikonsert (ta med billett til teltet))