Ulrikke Falch nektet å ta imot pris fra en overflatisk bransje. Hun mener flere av de nominerte bloggerne er dårlige forbilder. Bloggleser og journalist Anne Gunn Halvorsen tror blogger erstatter såpeserier og dameblad. Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland uttalte til VG: «Bloggere gir ut rabattkoder og reklamerer for silikon og fillers til barn nede i 12-årsdalderen. Samtidig viser forskning at hele ni av ti jenter i 16-årsalderen ønsker å endre på kroppen sin. Har bloggerne en del av skylden?»
Ministeren mener bloggere og andre påvirkere har et stort ansvar, ikke bare for å følge lover og regler, men også for den påvirkningen de har på sine trettenårige følgere.
I en kronikk i VG reiste personlig trener og psykologistudent Camilla Lorentzen og masterstudent i Empowerment og helse- fremmende arbeid Carina Elisabeth Carlsen spørsmålet om hva som skjer når kropp settes i bås. De mener vi ikke lenger sammenlikner oss med den peneste jenta i klassen, men med de peneste i hele verden. Samtidig melder Folkehelseinstituttet at en av ti tenåringsjenter sliter med psykiske lidelser. Mental Helse mener vi står foran et urovekkende problem.
Psykolog og feminist Torild Skard skrev i en kronikk i Klassekampen at «psykiske lidelser hos unge jenter kan skyldes at de opplever økt kropps- og prestasjonspress fra samfunnet og andre unge, blant annet gjennom sosiale medier». Hun mener foreldrene bør spille en viktig rolle ved gradvis å utvide den sosiale kontakten ettersom barnet er rede for det.
PANEL:
Natalia Bagoslawsky Harsvik, Kranglefant-blogger
Heidi Rosander Lund, blogger
Lillian Müller, fotomodell
Ann Marielle Lekven Lipinska, rosablogger og tidligere Paradise hotel-deltaker
Christina Legreid, rosablogger
Linas Tunaal-Larsen, skoleelev
Ingeborg Senneset, forfatter og journalist, utdannet sykepleier, tidligere blogger og psykiatrisk pasient
Debattleder: Astrid Dalehaug Norheim