Kristine Hovda

Stilling:
Forfatter og musiker

Kristine Hovda debuterte som forfatter med den selvbiografiske boken «Jeg lever ikke lenger selv» i 2019. Der forteller hun om sin oppvekst i et kristenkarismatisk miljø på Sørvestlandet, og en eksistensiell krise i voksen alder. «I moderne norsk litteratur har jeg ikke støtt på en like intens skildring av et frikirkelig ungdomsmiljø som i denne debutboka», skrev Klassekampens anmelder Tom Egil Hverven. I boka beskriver hun også veien ut av krisen. For midt i den dypeste angsten kom det sanger til henne, små drypp av tekst og melodier som pekte ut en ny vei, en ny måte å leve og tro på. Albumet «Y Believe» kom høsten 2019, og Stavanger Aftenblads anmelder Egil Flatøe skrev at det var «vakkert, sårbart og enestående bra. En perle som ikke må overses».
Kristine Hovda fant fred da hun fant hjem til seg selv og naturen, og naturen i henne selv. Sangene hennes handler om tap av tro, på Gud og på kjærligheten, men også om et nytt, spirende håp og fotfeste på bar bakke. På Protestfestivalen spiller hun sangene fra albumet og forteller om sin reise.

Hovda har også lang erfaring som frilansjournalist i flere medier. Hun har blant annet skrevet for Dagbladet Magasinet, Dagens Næringslivs lørdagsmagasin, D2, VG Helg, Rogalands Avis og NRK. Hun har bachelorgrad i journalistikk fra Universitet i Stavanger.