Mandag 2. september, Kristiansand
[ 19.07.2019 av Alf Otto Fagermo 0 Kommentarer ]

21:00 VALG 2019: KRISTIANSAND, DEL 1 OG DEL 2

HÅNDVERKEREN, RÅDHUSGATEN 15, ØVRE TORV

DEL 1: «Eliten» eller «folk flest»? – hvem vinner valget i Kristiansand, hvem vil bestemme mest?

Hvem blir borgermester i byen? – Skisland, Kleppe, Kristiansen eller Furre? Hvem vil knurre, hvem vil murre og hvem vil kurre?

Sørlandsnyhetene har i lang tid drevet kampanje for å få fjernet både Høyre, Arbeiderpartiet, FrP og KrF fra styringen av byen. Nils Nilsen som skriver for nettsiden, mener alle disse partiene støtter opp om en elite som har gått mot folket, når de har bestemt kunstsi- lo, bompenger og mye annet.

I realiteten er det kun Høyre, Ap eller KrF som kan få ordføreren. Høyre har hatt ordfører siden 1977, unntatt da Skisland styrte byen for KrF 2003 – 07. Arbeiderpartiet har ikke hatt ordfører siden 1947, men i år er den populære Jan Oddvar Skisland ordførerkandidat etter å ha skiftet parti. «Kristiansand har alltid vært en av Høyres sterkeste bastioner. Men til høsten kan det borgerlige flertallet glippe i den nye storkommunen,» skriver Vidar Udjus.

Mange mener årets lokalvalg kan bli det mest spennende i byen noensinne. Hva skjer med Demokratene og Vidar Kleppe, som konsekvent har gått mot de saker som har skapt mest strid? Kan Senterpartiet, som fosser frem på meningsmålingene, også få uttelling i lokalvalget? Senterpartiet som i dag samarbeider med høyrepartiene, har lovet å gå først til Arbeiderpartiet etter dette valget.

 

Debattanter:

Jan Oddvar Skisland, ordførerkandidat Ap

Vidar Kleppe, ordførerkandidat Demokratene

Jørgen Kristiansen, varaordfører i Kristiansand (KrF)

Erik Rostoft, leder av Tverrpolitisk folkeliste

Harald Furre, ordfører i Kristiansand (H)

Debattleder: Hans-Christian Vadseth

 

DEL 2: Erik Bye sa at maktmennesker hele tiden skal være der under observasjon. Trenger vi protestbevegelser mot ledende politikere og maktmennesker i Kristiansand?

Debattanter:

Oda Sofie Pettersen, leder Grønn Ungdom Agder

Helge Simonnes, forfatter og tidligere sjefsredaktør i Vårt Land

Finn Holmer Hoven, tidligere sjefsredaktør i Fædrelandsvennen

Debattleder: Hans-Christian Vadseth

Musikalsk innslag: Dag Fägerquist (SVE)

(150,- for hele kvelden)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019

 

Mandag 2. september, Kristiansand
[ 19.07.2019 av Alf Otto Fagermo 0 Kommentarer ]

19:30 VALG 2019: KRISTIANSAND: Skal holdningen til Israel ha innvirkning på lokalvalg i Kristiansand?

HÅNDVERKEREN, RÅDHUSGATEN 15, ØVRE TORV

 

(150,- for hele kvelden) Kjøp billetter

 

Foredrag ved Helge Simonnes.

Simonnes tar utgangspunkt i boken «Kampen om korset i politik- ken», som han nylig har gitt ut. Boken handler om hvordan våre grunnleggende instinkter får innvirkning på politikken. Særlig skjer
dette når det blir sammenblanding av religion og politikk.

Holdningen til Israel var noe av det som skapte splittelse i KrF høsten 2018. Knut Arild Hareide ønsket å ta et oppgjør med denne type tenkning. Det endte i fullstendig kollisjon med grasrota i partiet, noe som fikk avgjørende betydning for hvilken regjering Norge nå har.

Helge Simonnes, tidligere redaktør Vårt Land

(150,- for hele kvelden)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019

 

Mandag 2. september, Kristiansand
[ 19.07.2019 av Alf Otto Fagermo 0 Kommentarer ]

18:00 DOKFILM: Jon Blund – historien om en sosialistisk supermann

HÅNDVERKEREN, RÅDHUSGATEN 15, ØVRE TORV

 

(150,- for hele kvelden) Kjøp billetter

 

51 min. Regissør: Jannicke Systad Jacobsen.

Denne filmen har sammenheng med et samtaleprogram om frihet under OsloProtest 29. august. Filmen anbefales for alle. Hvem husker ikke Jon Blund? Han var en skjeggete fyr, som gjerne ankom i fremtidsrettede transportmidler som helikopter og romskip, akkompagnert av en litt plagsom sang. Jon Blund gikk en periode på barne-tv kveld etter kveld også i Norge. I Tyskland er Jon Blund en kulturell institusjon, som har «oppdratt» flere generasjoner østtyskere. Østtyskerne er stolte av figuren.

«Det var vel slik med sosialismen i DDR at alt man gjorde var ideologi. Det fantes ikke fritidsaktiviteter som ikke var organisert av Partiet. Alt var gjennomsyret av det. Og alle var med på det,» fortalte regissøren under lanseringen. I dag er tidligere Øst-Tyskland gjenstand for en bølge av DDR-nostalgi. Med nesten ubegrenset frihet i Vesten kan det kanskje bli for mye frihet? Denne dokumentaren fra 2005 viser hvordan figuren var propagandaverktøy i det sosialistiske DDR. Men Jon Blund overlevde murens fall for tretti år siden.

 

«Jeg så filmen for en del år siden, og har aldri glemt den. Det er noe med atmosfæren og nostalgien som gir et litt lysere bilde av kommunismen i dag, enn det mørket den omgav seg med» – Svein Inge Olsen

 

(150,- for hele kvelden)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019