.… apacheindianeren Yolanda Martinez fikk beskjed av åndene om å dra til Protestfestivalen med sin musikk.

.. humanetikeren Kine Hellebust en gang sang salmer på festivalen.

.… Per Inge Torkelsen mente de gamle er rikinger som sutrer og gneldrer mer enn andre; og at man heller bør gi de unge en hjelpende hånd.

… vår avdøde venn og poet Triztan Vindtorn mente at bare de gale kan sprenge grenser: ”I drømmene er vi alle gale; kan vi bruke elementer fra drømmenes uvirkelighet, er det j… fin selvterapi; det gjelder å rekonstruere sine drømmer og oppheve tyngdeloven”.

… Protestfestivalens arrangør har vært pasient hos Hypokonderklinikkens grunnlegger Ingvard Wilhelmsen – på TV.

… den dypt kristne countrylegenden Billy Joe Shaver ble arrestert for å ha skutt en person utenfor en bar i Texas, før han deltok på festivalen. Mannen ble ikke livstruende skadet, men Shaver må i retten og kan risikere fengsel.

… nasjonalpoeten Jan Erik Vold en gang dro ens ærend fra Stockholm til festivalen for å hylle Erik Bye.

… festivalplakaten fra 2005 – der biskop emeritus Per Lønning ligger under bena til Catwoman – ikke var manipulert. ”Jeg godkjente det, med smil,” sa biskopen til Vårt Land.

… det er knapt 20 mennesker som tar seg av alt det arrangementsmessige, når 200 meningsytrere inntar byen

… Jahn Teigen fant seg en venn i biskop Olav Skjevesland og uttalte at han måtte delta i en avkristningsdebatt før han fant en prest han endelig forsto.

… Fædrelandsvennens kulturjournalist Emil Otto Syvertsen, som i 2000 slaktet festivalen og ba om at den aldri måtte komme igjen, to år senere mente den var så viktig at den burde få offentlig støtte.

… Nini Stoltenberg sa at samfunnet aksepterer at en er rusmisbruker, hvis man kan skrive dikt.

… flere publikummere under en klimadebatt ville vi skulle avbryte alle debattantene utenom klimalegenden Sigmund Kvaløy Setreng: ”La han få snakke ut, det er bare han som vet hva han snakker om”.

… den svenske forfatter Unni Drougge – som har skrevet boken ”Penetrering” – mente den beste garanti for å bli kunstner er en ulykkelig barndom: ”Jeg vet ikke om en eneste kunstner med lykkelig oppvekst”.

… en uferdig utgave av filmen ”Giganten” om Erik Bye ble vist for første gang på festivalen, og at den var så sterk kost at mange gråt åpenlyst.

… Lars Andreas Larssen alltid måtte bo en natt ekstra i byen for å ”lande” etter festivalen.

… Nicolay Lange-Nielsen, som har hatt stor suksess med Leonard Cohen-forestillingen Ulv og engel, først prøvde den ut på Protestfestivalen.

… Gry Jannicke Jarlum uttalte i en debatt at kvinnene er blitt for sterke, at mannen er truet, og at 50 % av norske menn bruker Viagra.

… professor Thomas Hylland Eriksen uttalte at vi lever i et RIMI – samfunn; et samfunn hvor alt dreier seg om hvor fort vi kan laste på pallene og få kjørt varene ut av lageret; mens vi glemmer å se hva som er på pallene.

… da Erik Soler ikke rakk en av debattene pga forsinkelser i trafikken, kvitterte han med å bli hovedsponsor året etter.

… forfatteren Vigdis Hjorth er medansvarlig for tilblivelsen av navnet Protestfestivalen