Susanne Sundfør til Protestfestivalen

Susannes siste album ”The Brothel” mottok nesten utelukkende 5’ere og 6’ere på terningkastene i landets aviser. Hun toppet VG-lista i flere uker.

”Albumet tar for seg de ulike aspektene ved det å leve i et samfunn hvor det perverse og det ærgjerrige i mennesket får frie tøyler”, uttaler Sundfør – før hun fortsetter: ”Det er en teatralsk tematikk gjennom hele albumet, både musikalsk og tekstmessig. Jeg har hele tiden sett for meg at jeg har laget musikk til en film”.
”The Brothel” er første album på nytt plateselskap, EMI Music Norway: ”Minste motstands vei i musikkbransjen er å lete etter artister og musikk som plasserer seg trygt og godt innenfor de etablerte, kommersielle medieformatene. Av og til kommer det stemmer som utfordrer og forandrer disse til tider klamme rammene, som sprenger noen grenser. Susanne Sundfør er en slik stemme”, uttaler Bjørn Rogstad, daglig leder hos EMI Music Norway.

”The Brothel” er første livstegn siden debut albumet ”Susanne Sundfør” (2007) og det akustiske søster-albumet ”Take One” (2008). Platedebuten tryllet fram hit-perler som ”Walls” og ”I Resign”, og vant Spellemannprisen 2007 i kategorien for beste kvinnelige artist. Albumet solgte over 20.000 eksemplar og tilbragte hele 23 uker på VG-lista.
”Sundførs musikk er sart, sårbar, vakker – og voldsom og robust på samme tid. Der mange av hennes medmusikere velger den trygge, men akk så kjedelige, snill-pike lyden, koser Susanne seg med stilartene”. Slik begynte en av anmeldelderne, som i tur og orden trillet seksere eller femmere på terningen. Årets plate, uten tvil.

Nå kommer hun altså til Protestfestivalen og Domkirken. Vi kan allerede høre henne synge ”God has left me” langt inn i beinmargen, under det store kirketaket i Domkirken.

Forhåndssalg av billetter på Billettservice.