Eksklusivt møte mellom Kris Kristofferson og Erling Borgen (2008)

I mars 2008 kom låtskriveren, filmskuespilleren, artisten og samfunnsaktivisten Kris Kristofferson innom Protestfestivalens Oslo-arrangement. Nok en gang ønsket han å stille opp for den lille spesielle festivalen som stiller de store spørsmålene. Festivalen hadde satt seg som mål å bekjempe apati og likegyldighet. Erik Bye var blant mange kjente folk som var involvert i festivalen og kjempet for dens eksistens. Helt til sin død 13. oktober 2004 var han brennende opptatt av at festivalen måtte holde det gående i fremtiden, fordi den var nødvendig. I 2005 fikk festivalen for første gang æren av å dele ut Erik Byes minnepris til en person som “over en lengre periode har framvist et uredd og brennende engasjement for å påvirke samfunnsutviklingen i positiv vei lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.” Første prisen gikk til Åge Aleksandersen.

I 2007 hadde journalisten og filmskaperen Erling Borgen mottatt Erik Byes minnepris, så da slo det meg at det ville vært spennende med et møte mellom Erling og Kris Kristofferson. Stedet var nå nedlagte Smuget. Intervjuet ble laget takket være filmfotografen Anna Myking som hjalp til med å filme. Erling Borgen hadde viet livet til å lage dokumentarfilmer for å avdekke økonomisk svindel og krigsforbrytelser. Han måtte da ha mye felles med mannen magasinet Rolling Stone beskrev som «en av verdens største låtskrivere gjennom tidene». Han som så langt har spilt inn mer enn 100 filmer, stilt opp for menneskerettighetene gang på gang og uttalt seg så krast mot krig og urett at han har mistet både filmroller og platekontrakter. «Å stille opp for menneskerettighetene er en plikt uansett hva det koster,» har han sagt.

I september 2016 er det Kris Kristoffersons tur til å tilhøre den eksklusive «klubben» som har mottatt prisen i Erik Byes ånd. 80 år gammel er ikke hukommelsen som den en gang var, men Kris kommer til Kristiansand og Protestfestivalen 5. september både for å motta prisen og synge. Han gjør en omfattende turne og selger fortsatt ut konserter over hele verden.

I dette eksklusive intervjuet får du for første gang høre Erling Borgen og Kris Kristofferson sammen i en unik samtale om livet, om samfunnsengasjement, om tro og mye annet. På Kick 5. september 2016 står en rekke artister klar til å hedre han, før han selv entrer scenen.

Skaff deg billett på ticketmaster før det er utsolgt.