13:30 SAMTALE: BOKBAD

TRIZTAN-TELTET, ØVRE TORV

 

(150,- inkl. alt i teltet lørdag) Kjøp billetter

 

Fredrik Wandrup i samtale med den prisvinnende forfatteren Kjell Westö (FIN)

Westö, som er født i Helsingfors i 1961, er en av Finlands fremste for- fattere. Han er mest kjent for sine episke romaner, som utspiller seg i Helsingfors, men har også skrevet noveller, poesi, essays og kolumner. Han debuterte i 1986 som poet og gav tre år senere ut sitt første prosaverk, «Utslag och andra noveller», som ble kritikerrost og gav han nominasjon til Finlandia-prisen. Med sin første roman «Drakarna över Helsingfors» i 1996 fikk han sitt definitive gjennombrudd både hos finlandssvensk og finskspråklig publikum.

Romanene «Vådan av att vara Skrake» i 2000 (på norsk: «Faren ved å være skrake») og «Lang» i 2002 gav han nominasjon for både Finlandia-prisen og Nordisk Råds litteraturpris. «Lang» ble oversatt til tretten språk.

Den fjerde romanen «Där vi en gång gått» i 2006 ble en storselger både på finsk og svensk og gjorde han til forfatter for hele den finske nasjonen, gav han gjennombrudd i Sverige og resulterte i Finlandiaprisen. Boken ble også teater og tv-serie. I 2014 fikk han den høyt aktede Nordisk Råds Litteraturpris og også flere andre priser for «Hägring 38» (på norsk: «Svik 1938»). Bøkene hans er nå oversatt til 20 språk. Den siste romanen «Den svovelgule himmelen» kom ut i 2017 og er utgitt på svensk, norsk, finsk og dansk. Få nordiske forfattere har mottatt så mange utmerkelser for sine bøker som Kjell Westö.

Kjell Westö

Fredrik Wandrup

(150,- inkl. alt i teltet lørdag)

Kjøp billetter

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2019