18.00 SAMTALE: PRAT OM ALDERDOM Er 70 blitt de nye 50?

18:00 Triztan-teltet, Jens Bjørneboes plass

 

(150 – teltpass) Kjøp billetter

 

I løpet av de siste tiårene har det skjedd dramatiske forbedringer av helsa til de eldre. Nesten daglig kan man lese om 100-årsdager i Aftenposten. Vi blir eldre og eldre. Dagens 70-åringer kan ha like friske kropper og hjerner som 50-åringer hadde for noen generasjoner siden. Den populære eldreforskeren Ingmar Skoog er aktuell med boken «70 år är det nye 50», som knekker fordommer om eldre og gir smarte råd om hvordan man kan eldes på best mulig måte.

Christian Ringnes er kjent som livsnyter og festmenneske. Han elsker sitt renommé som en festlig fyr, kan vi lese på Norsk biografisk leksikon. «Han har hentet sin forretningsfilosofi fra de glade selskaper: Etter en rus følger en bakrus. Og jo sterkere rus, desto sterkere bakrus. Festen er ofte på det sterkeste rett før lysene slukkes». Nå er han fylt 70 år, hva tenker han om livet i 70-åra?

I avisa Nationen skriver Anne Ekornholmen under overskriften «Er 70 virkelig det nye 50?» med utgangspunkt i at man i de fleste tilfeller er tvunget til å slutte i jobben ved fylte 70 år. Samtidig som 70-åringer er friskere må de slutte å jobbe, stikk i strid med arbeidsminister Tonje Brennas ord om at vi blir stadig eldre og må jobbe lenger.

 

Samtale mellom:

 

Samtaleleder:

Mette Hofsødegård

 

Musikalsk innslag:

Michael Weston King

 

 

(150 – teltpass) Kjøp billetter