18.15 FOREDRAG: TRO OG TVIL Finnes virkelig Gud? Kan man søke Gud i en tid uten Gud?

18:15 Blå Kors, Gyldenløves gate 60

 

(250 – blåkors søndag) Kjøp billetter

 

Merete Mazzarella er en av Svenskfinlands mest leste og folkekjære forfattere. Hun er professor emerita i nordisk litteratur og skribent i flere aviser, deriblant i Vasabladet. Mazzarella skriver ofte om samfunnsaktuelle temaer og var blant årets mest populære gjester da hun sist besøkte Protestfestivalen for å snakke om «Meningen med livet». Nå har hun oppsøkt Gud, gått i kirken og lært seg både å be og å lese Bibelen på en annen måte enn tidligere.

Etter koronapandemien med flere dødsfall i nær omgangskrets og ikke minst tanker om egen dødelighet, ville hun finne ut hva hun selv tror. Mazzarellas nye bok «Nånting på andra sidan» pløyer dypt med innsikt og nysgjerrighet. Det gjør hun på en mer oppriktig måte enn det gjøres i den danske psykiateren Svend Brinkmanns «Mitt år med Gud», som hun mener ikke går dypt nok.

Finnes Gud? Mazzarella tar for seg filosofen Blaise Pascal, som mente man skulle veie for og imot og innse at man har ingenting å tape på å velge Gud. Men hun vil heller velge på sin egen måte. I et intervju med den finlandssvenske avisa Kyrkpressen sier hun at «det kan jo ikke være sånn at vi skal gå omkring og kjenne at Gud elsker oss, han må jo også være en kraft som får oss til å elske hverandre».

Få med deg konklusjonen hennes om tro, dersom hun har en!

 

 

(250 – blåkors søndag) Kjøp billetter