Ingeborg Eliassen

Stilling:
Journalist, forfatter

[16. september]
12:00
Emne: FILOSOFIKAFEEN: SAMTALE OM BORGERLØNN

Ingeborg Eliassen er journalist, og var i mange år utenriksreporter i Stavanger Aftenblad. I perioden 2010 til 2013 som korrespondent i USA, og som reisende Europa-korrespondent for Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Adresseavisen i Brussel. De siste årene har hun jobbet som frilanser, og har periodevis hatt fast opphold som frilansreporter i Berlin. Hun har en mastergrad i journalistikk ved Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet i Vårt Land og Ságat.

Eliassen er norsk medlem i det Fritt Ord-støttede journalist-kooperativet Investigate Europe, som består av en gjeng reportere i åtte land som samarbeider tett om tema som gjelder på tvers av Europa. Hun publiserer jevnlig artikler fra dette viktige journalistiske gravearbeidet i norske aviser, også i Stavanger Aftenblad.

Eliassen er også forfatter og har gitt ut bøkene «Harde tider. Det nye arbeidslivet i Europa» (2014), «Angrep eller forsvar. Kampfly, norske verdier og sikkerhetspolitiske ambisjoner» (med Cathrine Sandnes, 2016), og «Borgerlønn – ideen som endrer spillet» (med Sven Egil Omdal, 2018).