Yolanda Martinez, X og Stefan Sundström booket

Capital X er aktuell med ny plate. Rapperen har sittet 13 år i fengsel og er kjent som en sterk motstander av dødsstraff. Under festivaldagene vil han snakke og rappe til ungdommen.

Den svenske trubaduren Stefan Sundström er et nytt bekjentskap, men 50-åringen har en lang fartstid i hjemlandet. Han startet i sin tid punkbandet Apache. Sundström kombinerer rolig rock med innholdsrike poetiske og politiske tekster med tette referanser til kulturarven; Evert Taube, Dan Andersson, Bellman, Alice Tegnér, Astrid Lindgren og Ulf Dageby er blant inspirasjonskildene. I likhet med Cornelis Vreeswijk har han et persongalleri bestående av underlige menn og vakre kvinner, «Jan Banan», «Sabina», «Maguerite», «Gubben Grå». Tekstene er hverdagsrealistiske og kommenterer det svenske kultur- og samfunnsklimaet. Tidligere i år kom han ut med albumet «Ingenting har hänt» i Norge, der vi fikk høre sanger som «Nidelven» og «Alla ska i jorden». Evenement: Morgenbladet hadde nylig et 2-siders intervju med svensken med utgangspunkt i låten «Alla ska i jorden».

1.september kommer svensken ut med sitt nye album, som skal være mer lyst til sinns enn det forrige. Med seg til Protestfestivalen har han den nordnorske artisten Æ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *