Kai fyller 60

Først, beklager at jeg ikke fant bilde med bare deg på. Vi var alltid begge eller ingen. Men dette bilde tatt av legendariske Tom Martinsen er jo ikke verst.

Kanskje husker du bobla i Fædrelandsvennen, med teksten ”ikke kom for nærme, de kunne tro vi var homo”. Kanskje husker du når Erik Bye gjorde eksersis med krykkene, Lars Andreas Larssen spilte på lur og Ellen Horn stoppet trafikken. Kanskje husker du oss to og Jahn Teigen hos Fritt Ord, Osloprotest, når du snakket norsk til Kris Kristofferson på vei fra Oslo til Kristiansand, selv om han ikke forsto et kvekk. Kanskje husker du når vi ble sablet ned av avisen i 2000, og noen ville ødelegge fordi det var ”oss to villmenn”, når Emil kom syklende smilende og Dagbladets eminente RIP Tom Martinsen tok bilder av oss i Markens, radiointervjuene du alltid lurte deg unna. Kanskje husker du stabsmøtene der du var sjefen men alltid så blid, sosial og rund i kantene at alle savner deg. Kanskje husker du alle parkeringsbøtene du fikk fordi du alltid måtte ha bilen med deg når vi skulle ha møter, og alle de gangene du husket parkometertiden og måtte løpe ut midt i møtene så jeg ble sittende igjen alene. Kanskje husker du når vi trengte en fisk i 17. mai toget og du mekket sammen en genial fisk kvelden før, med alt du hadde liggende i garasjen din. Kanskje husker du scenene du mekket sammen, den store scenen foran den tomme plenen i Bendiksbukta i 2000. Kanskje husker du alle lunsjmøtene på Geheb fordi du fikk pizzastykke der og alle kveldene vi kjørte rundt for å spre program og plakater.

Denne urolige mannen som alltid har noen prosjekter på gang trives aller best i rolige omgivelser hjemme i Brennåsen med kone og en ungeflokk, som til slutt kom opp i lykketallet 7. Kai ville helst unngått dagen, sier han selv, men han elsker jo kaker og festivitas så han setter garantert pris på feiringen Mona har lagt opp for han fredag kveld.
Nasjonaldagen er nettopp passert, men for alle i Protestfestivalen er det en aldri så liten nasjonaldag når Kai fyller rundt år.

Gratulerer så mye med dagen!

Hilsen han andre.