12:30 FOREDRAG: MARIA ÖSTERÅKER

6. SEPTEMBER KL. 12:30, TRIZTAN-TELTET, JENS BJØRNEBOES PLASS

 

(150,- teltpass tirsdag) Kjøp billetter

LYKKE: Mange har drømt om det; jobbe mindre, leve mer! Hvordan få drømmen til å bli virkelighet?

Maria Österåker fra Vasa i Finland er opptatt av dette temaet. Hun er økonomidoktoren som har skrevet bøker som «Lev mer på mindre, Självhushållning i praktiken» og «Jobba mindre, lev mer». Hun er en populær foredragsholder. På klingende finlandssvensk lærer hun oss å tenke nye tanker. Selv bor hun i en rød bondestue utenfor den lykkelige byen Vasa i det lykkelige landet Finland.

Maria skriver: «Vi kan våge forskjellige ting. Jeg våget å jobbe mindre. Jeg ville ta dagen som den kom, finne ut om mine ideer og drømmer kunne virkeliggjøres, samtidig som jeg ville tilbringe mer tid med min familie. Jeg levde en drøm om å rekke og prate, le og bake boller. Livet hadde til og med lært meg å gi meg selv mulighet til å senke stressnivået, samtidig som jeg tar vare på kroppen min. Jeg begynte å jobbe mindre, for jeg ville kjenne på livet». For henne innebar dette bevisste beslutninger om hvordan vi forholder oss til arbeid, tid, framgang, penger og miljø.

Men er det mulig i et samfunn der vi i stor grad er avhengig av to inntekter? Hvilke grep gjorde hun, og hvordan fikk hun det til? Hun måtte endre sitt syn på penger, framgang, mening og identitet. Sluttresultatet var bare positivt.

Her kan du se en forsmak på boken «Lev mer på mindre»

Foredragsholder:

Maria Österåker

 

(150,- teltpass tirsdag) Kjøp billetter

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2022

[put_wpgm id=5]