13:30 FOREDRAG OM ORGANDONASJON

7. SEPTEMBER KL. 13:30, TRIZTAN-TELTET, JENS BJØRNEBOES PLASS

 

(150,- teltpass onsdag) Kjøp billetter

ORGANDONASJON – det vi ikke vil tenke på, når vi burde tenke på det

Med svensk vitenskapsjournalist og forfatter Lisa Kirsebom

Lisa Kirsebom

 

De siste ti årene har antallet donorer gått ned i Norge, med de følger dette får for mennesker som desperat trenger et nytt organ. I Norge etterspørres ofte mennesker som vil donere bort ei nyre, en lever, et hjerte eller noe annet, etter at man er borte. Likevel, når en donasjon kunne vært mulig å gjennomføre, blir muligheten ikke alltid benyttet. Hvorfor er vi ikke bedre? Hvordan ser vi på det å donere bort organer når livet er over?

I Danmark har antallet organdonorer steget, der er det en markant nedgang i antallet mennesker som dør mens de venter på et organ.
De fleste svensker vil donere sine organ etter døden, men det er uvanlig at et menneske dør på en slik måte at organer faktisk kan brukes. Lisa Kirsebom søkte etter svar på problem knyttet til mangel på donororganer i sitt land Sverige. Hun fant dem på uventede steder, samtidig som familien ventet på den leveren som krevdes for å redde livet til hennes mann.

 

(150,- teltpass onsdag) Kjøp billetter

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2022

[put_wpgm id=5]