20.30 DEBATT: HATPRAT 2 Ytringsfrihet og hatprat – en skjør kombinasjon?

20:30 Hotel Norge, Dronningens gate 5

(tas opp av NRK p2)

 

(250 – kveldspass man-tor ) Kjøp billetter

 

I sosiale medier og kommentarfelt forekommer det ofte hatprat og hets. Ytringene er i flere tilfeller straffbare, men blir sjelden anmeldt. Krigene i Ukraina og Gaza har ført til sterke ordkriger, i mange tilfeller over grensen
til det vi kan kalle hatprat. Men hvor går skillet mellom ytringsfrihet og det som er grenseoverskridende hatprat?
Carline Tromp er skribent, litteraturkritiker og jobber som redaksjonssekretær i Klassekampen. Hun har tidligere gitt ut boka «Kulturkrig – Det nye ytre høyre og normaliseringen av det ekstreme» og nå nylig boka «Tilbakeslaget». Her handler det om forandringer som har snudd alt på hodet.

Provokatøren og kvinnehateren Andrew Tate har blitt en av verdens fremste influensere blant unge gutter. Reaksjonære bevegelser går til kamp mot skeive og kvinners rettigheter. Ytre høyre mobiliserer med sin fortelling om at snart kommer oppgjørets time. Og de superrike presenterer seg selv som modige opprørere mot de politisk korrekte eliter. I mange tilfeller synes språkkrigen med hatprat og raseri å være helt ute av kontroll. Men det Carline Tromp kaller «tilbakeslaget», ser andre som et fremskritt, så hun får ikke snakke uforstyrret.

 

Debattanter:

 

Debattleder

Foto: Anne Valeur

Erik Wold

 

(250 – kveldspass man-tor ) Kjøp billetter