19.30 SAMTALE: PRAT OM VERDIER Må Arbeiderpartiets outsider – Trond Giske – trekkes aktivt med, om partiet skal kunne reddes?

19:30 Hotel Norge, Dronningens gate 5

 

(250 – kveldpass man-tor) Kjøp billetter

 

«Aps forfall ble initiert av Gro. Så kom det en liten pustepause under

Thorbjørn, før forfallet fortsatte med Jens og Jonas,» sier Vårt Lands tidligere redaktør Jon Magne Lund. Karin Haugen skriver i Klassekampen at den sosiale krisen er så alvorlig at man kan snakke om en «Matteus-effekt». Innad på venstresida, der arbeidslinja tradisjonelt har hatt stor tillit, er det allerede blitt en konflikt mellom det Sandra Lillebø kaller «arbeidsvenstre», som vil ha hele folket i arbeid, og «trygdevenstre» som vil øke ytelsene.
I mange år ble Norge kåret til det beste landet å bo i. Men nå synker vi på lykkeskalaen, ulikhet og mistrivsel øker, og Arbeiderpartiet er i fritt fall. Hva skal til for å gjenreise troen på en bedre framtid? Er Giske rett mann til å få
til en snuoperasjon fra avmakt til makt? Han er blitt omtalt som den fremste representanten for «grasrota» i partiet, og mange mener han er den som kan redde Ap. Men ledelsen hører ikke på ham.

I boka «Verdt å slåss for» gir han til kjenne sine synspunkter om hvorfor sosialdemokratiet har mistet sitt hegemoni, og om hvordan troverdighet og tillit til et demokratisk og trygt velferdssamfunn kan bygges opp igjen.
Magne Lerø skriver i sitt eget magasin Samtiden om Giske: «Han er kritisk til den politikken Ap fører i dag og tar til orde for kraftig kursomlegging for å berge sosialdemokratiets posisjon og idealer».
Protestfestivalen innbyr til samtale mellom Giske og redaktør i Samtiden, Magne Lerø, ikke bare om fremtiden til partiet, men også om uroen i verden. Vi spør dessuten om partiet kan leve med at det nå nesten er utrad-
ert hos unge menn under 25 år.

 

Samtale Mellom

Trond Giske

 

Foto: Heidi Andersen

Magne Lerø

 

Musikalsk Innslag

Tove Bøygaard

 

(250 – kveldpass man-tor) Kjøp billetter