17:00 DEBATT: HAR MISJONSBEFALINGEN GÅTT UT PÅ DATO?

11. SEPTEMBER KL. 17:00, BETANIA KRISTIANSAND, ELVEGATA 10

 

(200,-) Kjøp billetter

– eller har vranglære lammet kirkens misjonsiver?

I mange kristne miljø er man på vakt mot vranglære. «Det er et bibelsk anliggende å sørge for at evangeliet blir forkynt klart og rent. Paulus brukte mange kapitler i sine brev til å advare mot mennesker som forkynte vranglære. I galaterbrevet sier han rett ut at den som forkynner et annet evangelium, han være forbannet,» skriver styreleder i Troens Bevis Sten Sørensen i et innlegg i Dagen. Sørensen skriver etter å ha hørt en misjonær fortelle at «det at kristne beholder evangeliet for seg selv, ser vi på som vranglære». Kristne er skapt til å elske verden og til å dele evangeliet. En kristen lever ikke for seg selv. Kan en passiv livsførsel og et egoistisk og selvopptatt kristenliv være like mye vranglære som feil syn på nattverd eller dåp? Sørensen skriver at dersom vranglære har like mye med levd liv å gjøre, er det mer ubehagelig og utfordrende.
Frank Mangs – den finske evangelisten som sto bak en av de siste store vekkelsene i Norge – skrev i en av sine bøker at «en organisasjon som ikke er vokst ut av – grunnet på – og frambåren av den åndelige vekkelsen, blir aldri noe annet enn en menneskelig forening, selv om den offisielt heter kirke eller menighet». Åste Dokka skriver i Vårt Land om at i dag er kristendommen ett av flere mulige valg, mens de første kristne spredte kristendommen fra munn til munn. Ett etter ett individ tilsluttet seg den nye troen, på tross av samfunnet, familien og datidas selvsagtheter. Billy Graham – verdens fremste vekkelsespredikant i vår tid – reiste verden rundt for å sette mennesker på valg.
I en avissak om den kjente misjonæren Marie Monsen uttaler misjonær
på Filippinene Noralv Askeland seg om menighetene i dag: «De blir ikke født på ny. Det blir aktiviteter, nesten som en hobby. Jeg hører aldri disse menneskene vitne om Jesus, om blodet som renset dem og hvordan han endret livene deres». Askeland vil ha vitnesbyrdet tilbake. Vi må snakke om frelsen som Gud har gitt oss, mener han. Karl Andreas Jahr skriver i Korsets seier om at «når en konferanse som The Send er kontroversiell, stemmer det godt med en kirke som har forlatt eller omdefinert misjonsbudskapet».
Jan Helge Aarseth i Internasjonalt Kristent Fellesskap Stavanger reagerer på at organisasjonen Kristent Interkulturelt Arbeid har gjort et vedtak om å fjerne formuleringen «gjøre evangeliet kjent» fra sine vedtekter.

Debattanter

Debattleder:

Karl Andreas Jahr

Musikalsk innslag: Sangevangelist Synnøve Grøtteland Helland

(200,-) Kjøp billetter

COVID-19: SMITTEVERN

Alle arrangementer under Protestfestivalen forholder seg til de smittevernregler som gjelder ved arrangementstart. Det er begrensede plasser.

 

KART OVER PROTESTFESTIVALEN 2022

[put_wpgm id=5]