19.00 SAMTALE: TRO OG LIDELSE Mens verden blør av krig og nød, mens mennesker lider av sykdom og tap, mens sorg og smerte florerer, virker Gud helt fraværende; men er han det?

19:00 Blå Kors, Gyldenløves gate 60

 

(250 – blåkors søndag) Kjøp billetter

 

Arbeid er meningsløst, nytelse tilfredsstiller ikke, og godt levesett og vise tanker er uten verdi når døden kommer. Forkynnerens bok sier følgende: «Se, alt er bare tomhet og jag etter vind». Johnny Cash synger i «Hurt»: «I wear this crown of thorns. Upon my liar’s chair. Full of broken thoughts. I cannot repair». Og han fortsetter klagen: «Everyone I know goes away in the end». «Jeg vil få deg til å lide,» er budskapet i Johnny Cash’ mest populære sang gjennom tidene. Kristne kan oppleve at livet med Gud fremstår på samme vis når de møter lidelse og død.

I tillegg splittes kirker og frikirker på grunn av samlivsspørsmål og det den danske sognepresten Katrine Winkel Holm kaller «uttynningsteologi». I denne bolken vil vi fokusere på Bibelens Job eller «Jobs bog» som den heter i Søren Holsts bok om lidelsens problem, og om hvordan vi skal forstå Guds rettferdighet. Job fulgte Gud, ble fratatt alt, men holdt likevel fast på sin tro.

Stadig flere går på antidepressiva og smertestillende midler. Sykepleier Siv Skarstein forklarer dette slik: «Det er ikke diagnoser eller sykdommer som har ført til behovet for smertestillende, det er selve livet. Og livet kan gjøre vondt.»

 

Samtale mellom:

 

Innledning: Opplesing av Erik Byes dikt «Er Gud ond?»
Samtaleleder:

Karl Andreas Jahr

 

Musikalsk innslag:

Ove Frøytlog synger «Hurt»

 

Kunstnerisk innslag:

Jennifer Granqvist

 

 

(250 – blåkors søndag) Kjøp billetter