2019
Festivalprogram

Dette er hele programmet for Protestfestivalen 2019. Klikk på arrangementsstedet for det enkelte arrangement for mer informasjon.

OSLO
Torsdag 29. august
KRISTIANSAND
Mandag 2. september
17:00
LANSERING: Frank Rossavik: Best å holde kjeft?
Rossavik har en lang karriere som journalist, forfatter, redaktør og kommentator i norsk presse, han har også spesielle forutsetninger for å uttale seg om spørsmålene han tar opp til drøfting i boka som nå lanseres: Står ytringsfriheten slik vi kjenner den – som demokratiets bærende premiss – under et press vi ikke ser konsekvensene av? Rossavik har fulgt utviklingen i samfunnsdebatten med et skarpt blikk i årevis.
17:30
DEBATT: NORGE: Det fødes for få barn i dette landet, ifølge statsministeren. Har hun rett? Er det flere skattebetalere hun vil ha?
Debattanter: Anne Gunn Halvorsen, forfatter og journalist; Anne Eskild, seksbarnsmor og overlege ved Kvinneklinikken Ahus; Lill May Vestly, skribent, foredragsholder og familiepolitisk talskvinne i Partiet De Kristne, Jørgen Randers, professor ved BI, klimaaktivist og medforfatter av «Hvor går grensen?» om problemene ved overbefolkning. Lars Dommermuth, Seniorforsker i SSB, gruppe for demografi og levekårsforskning, Erling Holmøy, seniorforsker SSBs forskningsavdeling. Debattleder: Gordon Andersen (100,- hele kvelden)
19:00
SAMTALE: SÖTA BROR: Er vårt naboland Sverige en ideologisk slagmark, et skrekkeksempel i Norden; helt annerledes enn Norge, Finland og Danmark?
Debattanter: Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen, Åsa Linderborg, kommentator i svenske Aftonbladet, Thomas Hylland Eriksen, sosialantropolog og forsker, Claes Arvidsson, mangeårig lederskribent i Svenska Dagbladet og redaktör för SvD/Säkerhetsrådet og nå bosatt i Oslo, Hilde Nagell, rådgiver i Tankesmien Agenda (100,- hele kvelden)
21:00
SAMTALE: FRIHETENS BYRDE: Nordiske land er blant de mest frie i verden; og «kardommeloven» drar vi med på ferden. Men i Tyskland savner mange tida før murens fall. Kan frihet bli en byrde?
Debattanter: Astrid Sverresdotter Dypvik, journalist og forfatter av bøkene «Det vart DDR» og «Berlinhistorier», Bård Larsen, historiker i Civita, Hilde Nagell, rådgiver i Tankesmien Agenda (100,- hele kvelden)
17:00
DOKFILM: Jon Blund - historien om en sosialistisk supermann
Denne filmen har sammenheng med et samtaleprogram om frihet under OsloProtest 29. august. Filmen anbefales for alle. Lengde: 51 min. Regissør: Jannicke Systad Jacobsen.
18:00
VALG 2019: ARBEIDERPARTIET: Jonas og Jan Oddvar - begge vil ha mindre forskjeller og mer verdier, men kan vi stole på det de sier?
Samtaleleder: Helge Simonnes. (150,- for hele kvelden)
19:30
VALG 2019: KRISTIANSAND: Skal holdningen til Israel ha innvirkning på lokalvalg i Kristiansand?
Foredrag v/ Helge Simonnes. (150,- for hele kvelden)
21:00
VALG 2019: KRISTIANSAND DEL 1 OG DEL 2
Debattleder: Hans-Christian Vadseth - Musikalsk innslag: Dan Fägerquist (SVE) (150,- hele kvelden)